Käytössä; Mountain Buggy Duet

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Usein kadulla pysäytetään kaksosten takia, mutta lähes yhtä usein rattaiden takia. Niinpä ajattelin kertoa, mitä mieltä me ollaan meidän rattaista. Lähes vuoden käytön jälkeen uskallan jo jotain sanoa - ovathan rattaat kestäneet talven ja ultimate testin Gambian auringossakin. 

--


Vajaa vuosi sitten pohdittiin kovasti tuplavaunuja. Olin tutustunut valikoimaan internetin syövereissä ja käynyt liikkeessä koeajamassa. Olin lueskellut blogeista käyttökokemuksia ja valmistajien turvallisuustietoja ja tehnyt hintavertailuja - pohtinut, mikä parhaiten palvelisi meitä. Lopulta päädyin pariin vaihtoehtoon, joista hinta-laatusuhteeltaan parhaalta vaikuttivat Mountain Buggy Duetit. Näiden rattaiden puolesta puhui myös se, että ne ovat markkinoiden kapeimmat tuplarattaat. Minun listallani oli (ainakin):

- kääntyvät etupyörät
- ilmakumipyörät
- istuimet saa molempiin suuntiin
- kapeat ja ketterät
- istuimet vierekkäin
- menee mahd. pieneen tilaan

Mountain Buggyt vastaavat näistä muihin, paitsi niissä istuimia ei saa käännettyä. 

Keväällä käytiin auto-ostoksillakin mittanauhan kanssa. Oli useampien rattaiden mittoja mukana ja autoliikkeessä mittailtiin peräkontteja, että rattaat varmasti mahtuisivat kyytiin. Kotona mittailtiin oviaukkoja ja hissiä, ettei kävisi hassusti. Vielä tähän päivään mennessä ei muuten ole tullut vastaan paikkaa, mihin ei näiden rattaiden kanssa mahduttaisi. Ne myös kääntyvät hyvin pienessä tilassa, joten käyttö ahtaissakin olosuhteissa on ollut helppoa. 


Me ostettiin rattaisiin myös vaunukopat, jotka olivat vauva-aikana loistavat. Jos nyt ostaisin rattaita, saattaisin jättää vaunukopat kuitenkin ostamatta ja ostaa sen sijaan jotkut muut kopat, jotka sijoittaisin istuimelle. Istuinosan nimittäin saa täysin vaakatasoon ja Buggyjen omat vaunukopat ovat suhteellisen epäkäytännölliset. Niitä ei niin vain irrotella ja kannella esimerkiksi neuvolareissulla, vaan ne ovat melko kiinteästi kiinni rattaissa. Rattaat eivät myöskään mene vaunukoppien kanssa kasaan, vaan esimerkiksi autoon pakatessa vaunukopat tulee ensin irrottaa. Meidän tytöt kuitenkin tykkäsivät kopissa nukkua ja ne olivat meillä käytössä heinäkuulta joulukuulle (reilu 5 kk), joten turhana ostoksena en niitä pidä. Uudemmissa Buggyissa vaunukopan saa myös muutettua eräänlaiseksi istuimeksi, jonka saa asennettua kasvot työntäjään päin. Tuo istuin olisi kesällä ollut käytössä hyvä, mutta talvella se ei tuntunut kätevältä. 

Kuva lainattu Mountain Buggyn omilta sivuilta 


Meillä rattaat ovat olleen alusta asti päivittäisessä käytössä. Ollaan kävelty niiden kanssa satoja kilometrejä, eikä ole tullut ongelmia. Rattaat kulkevat hyvin asfaltilla ja hiekalla, kaupungissa ja mökkitiellä. Ne mahtuvat hyvin busseihin ja ovat ketterät keskustan sykkeessä. Renkaat meillä ovat kestäneet hyvin, pariin otteeseen ollaan käyty lisäämässä ilmaa. Renkaat on myös helppoa irrottaa, jolloin rattaat menevät esimerkiksi autossa pienempään tilaan. 


Rattaat on meistä helppoa laittaa kasaan ja avata, erityisesti nyt istuinosan kanssa. Istuimen säätäminen ylös-alas voisi olla jouhevampaa - se tapahtuu hyvin yksinkertaisesti nauhoista vetämällä, mutta yhdellä kädellä sitä ei saa tehtyä. 

Rattaiden alla on isohko tavarakori, mikä on ollut erittäin kätevä. Hoitolaukku kulkee siellä mukana ja esimerkiksi ostokset saa sinne pois käsistä. Tavarakorin painorajoitus on muistaakseni 5 kg, mutta tämä tajuttiin vasta kun rattaat olivat olleet käytössä monta kuukautta - hyvin kantoi raskaammatkin kuormat. 

Talvella meillä oli rattaissa käytössä Elodie Detailsin lämpöpussit, mitkä olivat todella hyvät. Peittoa ollaan käytetty nyt keväällä tyttöjen suojana viileämmillä säillä, mutta nuo potkijat tuppaavat potkimaan peitot maahan hereillä ollessaan. 


Buggyihin saa adapterilla kiinni myös Maxi-cosin turvakaukalot, mutta tästä meillä ei ole kokemusta. Meillä on ollut käytössä Cybexin kaukalot, jotka ostin ennen rattaita, enkä tajunnut tällaista yhdistämis mahdollisuutta tutkia. Tuo turvakaukalon kiinnittämis ominaisuus olisi monessa hetkessä ollut kätevä, mutta on pärjätty hyvin näinkin. 


Suosittelisin siis lämpimästi näitä rattaita! Uskoisin myös, että tulevat olemaan meillä käytössä pitkään ja jos esimerkiksi tulisi kolmas lapsi, olisi helppoa vaihtaa toisen istuimen tilalle taas vaunukoppa. Seisomalaudan yhdistämistä rattaisiin olen pohtinut ihan mielenkiinnosta, jos jollain on kokemuksia, olisi mielenkiintoista kuulla. 

Onko muita Buggyilijoita? 

--

Esimerkiksi täällä ja täällä voit tutustua rattaiden teknisiin tietoihin tarkemmin. 

2 kommenttia:

  1. Toi rattaiden maailma ja ominaisuudet on kyllä niin monimuotosia! Ite ees ostaessa tajunnu kiinnittää kaikkeen huomiota, esim. Tuo alla oleva tavaratilan suuruus on musta tosi tärkee näin jälkikätee (meillä onneks on iso), mut en ostaessa ois osannu ajatella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on! Ja niin on muidenkin lastetarvikkeiden - nimimerkillä; voiturvaistuinahdistus :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan