Täytetty tortano


Leila on ihan ehdottomia suosikkejani, mitä tulee leipomiseen. Sekä kirjat, että ohjelma antaa kivoja ideoita keittiöön. Kenties joku päivä vielä toteutan haaveeni ja leivon nuo ylläolevat kirjat läpi. 


Mutta nyt. Jo pitempään olen haaveillut tekeväni jonkinlaista sisäänleivottua leipää. Leilalta löysin hyvän ohjeen, jota hieman muokkaillen toteutin tämän leipäsen.

(Yhdenlainen) Tortano

15 g hiivaa (noin 1/3 palaa)
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sormisuolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja

200 g chorizo makkaraa
200 g mozzarella juustoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, hunaja ja suola. Vaivaa sekaan jauhoja sen verran, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia eli kunnes taikina on kaksinkertainen. 

Taputtele taikinasta suorakaiteen muotoinen levy, noin sentin paksuinen. Taikinaa ei kannata kaulita, eikä vaivata kovin enää tässä vaiheessa. Asettele mozzarella viipaleet ja chorizo makkara leivän pitkälle sivulle ja rullaa kiinni. Reunat voi kiinnittää kylmällä vedellä. Taivuta rulla renkaaksi ja kiinnitä reunat limittäin veden avulla. Nosta rinkula saman tien pellille kohoamaan. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen ja anna leivän kohota reilusti noin kaksinkertaiseksi. Laita leipä uunin keskitasolle ja laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Anna paistua noin 30 minuuttia. 

Tämä on taas näitä kokeiluja, joita voi soveltaa ihan mielin määrin. Täytteeksi voi siis keksiä mitä vaan. 



Tämä voisi olla kesällä kivaa piknik evästä. Mutta näin talvella se maistui salaatin kanssa ihan sisälläkin.


Vielä on tältä päivältä puurot tulilla, että voi aamupuhteiksi tekaista riisipiirakoita. Ehkä teen myös ruisleipää, kun tekee mieli. Onpahan lämpimäisiä ystäville, joita tapaan iltapäivällä. Huomista odotellessa. 

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.