50. päivä

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014


Ensimmäinen erä byrokratiaa vastaan voitettu! 
Virallisesti naimisissa, myös Suomen lain mukaan. 
Seuraava ottelu saa alkaa heti huomenna. 

8 kommenttia:

 1. Hei! Olen lukenut blogiasi mielenkiinnolla, koska olen itse menossa kesällä naimisiin gambialaisen kihlattuni kanssa. Miten sait hoidettua tämän ensimmäisen paperisotavaiheen? Maksoitko avioliittitodistuksen legalisoinnista sille nigerialaiselle lakifirmalle, joka mainitaan lähetystön sivuilla? Paljonko ne veloitti? Mielestäni tämä legalisointi on järjettömän kallista enkä ymmärrä, miten Suomen lähetystö voi olla mukana tuollaisessa selvässä rahastuksessa? Olisi mielenkiintoista saada tietoa, miten teillä tämä prosessi eteni / etenee. Kaikkea hyvää jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva, kun olet löytänyt tänne :) Ja onnea teille tulevaan. Menettekö Gambiassa naimisiin? Vai suunnitteletteko kotiutuvanne Suomen maalle?

   Ja kyllä, maksettiin tuolle nigerialaiselle lakifirmalle, että he varmensivat avioliittotodistuksen jotta Suomen suurlähetystö sen sitten voi legalisoida. Ja aivan käsittämättömältähän se tuntui, tuntuu edelleen. Tuo lakifirman osuus on noin 550 euroa ja suurlähetystölle piti maksaa muutamia kymppejä lisäksi. Minulla onneksi on ihmisiä, joilta kysellä neuvoja ja mielelläni vastaan, jos kysymyksiä tulee. Voisinpa jopa harkita avaavani asiaa enemmänkin. :)

   Poista
  2. Hei! Kiitos vastauksesta, täytyy sitten varautua tuohon järjettömältä tuntuvaan summaan jo etukäteen. Kirpaisee jo nyt :/
   Kyllä, olemme menossa naimisiin Gambiassa, mieheni on siellä eikä sieltä ole asiaa Euroopan maaperälle ennen kuin oleskelulupa on taskussa. Harkitsin kyllä hetken tuota vierailuviisumin anomista, mutta ajattelin, että taitaa olla täysin turhaa, niitä ei paljon myönnetä ja prosessi on aikaa ja etenkin rahaa vaativa.
   Mielelläni kuulisin lisää teidän prosessin etenemisestä, Nigeriassa tehtävästä haastattelusta ynnä muusta. Jos haluat mieluummin kirjoittaa sähköpostitse, sekin onnistuu. Sähköpostiosoitteeni on tiania2@gmail.com. Oikein hyvää kevään jatkoa ja toivotaan, että saat miehesi pian luoksesi!

   Poista
 2. Onnea paljon! Askel askeleelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! :) Ja joo pikkuhiljaa mennään eteenpäin. Onneksi.

   Poista
 3. Meillä legalisointi seisoo tällä hetkellä Senegalin ulkoministeriön takia. Suurlähetystössä eivät tunnistaneet legalisoinnin tehneen virkamiehen allekirjoitusta ja nyt odotellaan, että saisivat keskenään kommunikoitua. Olen kyllä ollut yhteyksissä suurlähetystöön ja ihmetellyt ja kysellyt, samoin mies on nyt ravannut pari kertaa Senegalin UM:ssa. Yli kuusi viikkoa ollaan odoteltu pelkästään lupaa jatkaa prosessia, eli siis että voitaisiin lähettää paperit Nigeriaan sille lakitoimistolle. Kestikö teillä siitä kauan se papereiden aitouden varmennus? Mikä suunnitelma teillä on, suoraan olelupaa vai viisumia ekaks?
  Mä tosiaan asun Senegalissa syksyyn asti, ettei sillain ole kiirettä, lisäks maaliskuun puolivälissä tuli sellainen muutos, että senegalilaiset saa hakea viisumia täältä Dakarista Ranskan suurlähtystöstä. Helpottaa vähän, ettei tarvi Nigeriaan matkustaa. Me haluttais hakea viisumia, koska tarkoituksena ei ole olla Suomessa kovin pitkään. Mutta ärsyttävää ja raskasta byrokratiaa tämä on! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No auts. Onpa tyhmää. Ihan kuin tää nyt ei olis tarpeeks vaikeaa. Toivottavasti saatte pian sieltä eteenpäin paperit! Meillä tuo asianajotoimisto-osuus taisi kestää pari viikkoa. Tosin pitkään meiltä kesti ennen kuin saatiin paperit sinne saakka. Ja viikon verran kestää ainakin Gambiasta DHL kuljetus Nigeriaan. Nyt nuo paperit on tosiaan täällä Helsingissä ja minun pitäisi kiikuttaa ne huomenna aamulla maistraattiin.

   Me haetaan oleskelulupaa todennäköisesti nyt. Kokeiltiin syksyllä viisumia, eikä saatu. Siihen meni kuitenkin se tuhat euroa niin jos nyt tärppäis oleskelulupaa paremmin. En tiedä. Mutta kiva helpotus teille tuo Senegalissa asioiden hoitaminen! On meinaan aika arvokasta matkustaa Nigeriaan, ainakin Gambiasta. Tsemppiä sinne myös! Raskasta tämä on, mutta kyllä me jaksetaan! Voitetaan byrokratian kiemurat ;)

   Poista
  2. avasin tuota meidän tilannetta vähän paremmin tänään--> http://www.lily.fi/blogit/villasukat-dakarissa/ebolaa-ja-virkamiehia
   Pari viikkoa tuossa ylihinnoitellussa lakifirmassa..hmm.. päiväkin on jo liikaa! ;) Joo ja tosiaan toi DHL ei kans mitään ilmasta puuhaa ole.

   Ilman avioliittoa tuota viisumia ei yleensä saa, eli teillä saattais nyt tärpätä. Mutta oleskelulupa on tietenkin varmempi. Siinä on vaan inhottavaa se odottamisen ja sen pituuden tuoma epävarmuus.. Siinä voi mennä se vuosikin :( Tsemppii oikeen kovasti teille!!

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan