Omenainen juustokakku

maanantai 3. maaliskuuta 2014

En oikein osaa kategorisoida tätä herkkua. Se on juustokakku. Toisaalta se on omenapiirakka. Kuitenkin se on myös tavallaan omenahyvettä vähän modernisoituna. Mutta ihan sama se kai. Järjettömän hyvää se joka tapauksessa on.

Alunperin The girl who ate everything blogista löytyvä ohje vähän muokkautui tekemisen lomassa. 

Omenajuustokakkupalaset kinuskikastikkeella

Lämmitä uuni 175°C:een.

5 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl fariinisokeria
250 g pehmeää voita

Yhdistä pohjan jauhot ja sokeri. Nypi sekaan voi kunnes taikina on murumaista ja ainekset hyvin sekaisin. Painele tiiviisti 22 x 33 cm uunivuoan pohjalle joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista noin 15 min (kunnes taikina on saanut hieman väriä).

600 g Philadelphia tuorejuustoa
vajaa 2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa

Sekoita juustokakkutäytteen tuorejuusto sekä sokerit kunnes seos on tasaista. Lisää sitten munat yksi kerrallaan. Sekoita kunnes ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Kaada lämpimän piirakkapohjan päälle.

3 omenaa hienonnettuna
2 rkl sokeria
½ tl sokeria
¼ tl jauhettua muskottipähkinää

Sekoita keskenään sokeri, kaneli ja muskottipähkinä. Sekoita joukkoon omenat niin, että suunnilleen tasaisesti saavat omenat ”kuorrutetta”.

2 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
150 g voita

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nypi taikina käsin hyvin sekaisin ja ripottele sitten muruina piirakan päälle.

Paista koko komeutta uunissa 40-45 min, kunnes piiras on kunnolla hyytynyt.

Tarjoile kinuskikastikkeen kera viileänä.

Itse keittelin kinuskin kastikkeeksi näin;

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Keitä kerma-sokeri seosta miedolla lämmöllä usein sekoittaen. Mitä kauemmin keität, sitä paksumpaa kinuskia saa. Itse keittelin noin puoli tuntia, jolloin kinuski oli aika sopivaa piirakan kastikkeeksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan