En oikein osaa kategorisoida tätä herkkua. Se on juustokakku. Toisaalta se on omenapiirakka. Kuitenkin se on myös tavallaan omenahyvettä vähän modernisoituna. Mutta ihan sama se kai. Järjettömän hyvää se joka tapauksessa on.
Alunperin The girl who ate everything blogista löytyvä ohje vähän muokkautui tekemisen lomassa.
Omenajuustokakkupalaset kinuskikastikkeella
Lämmitä uuni 175°C:een.
5 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl fariinisokeria
250 g pehmeää voita
Yhdistä pohjan jauhot ja sokeri. Nypi sekaan voi
kunnes taikina on murumaista ja ainekset hyvin sekaisin. Painele tiiviisti 22 x
33 cm uunivuoan pohjalle joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista noin 15 min (kunnes
taikina on saanut hieman väriä).
600 g Philadelphia tuorejuustoa
vajaa 2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
Sekoita juustokakkutäytteen tuorejuusto sekä sokerit
kunnes seos on tasaista. Lisää sitten munat yksi kerrallaan. Sekoita kunnes
ainekset ovat tasaisesti sekaisin. Kaada lämpimän piirakkapohjan päälle.
3 omenaa hienonnettuna
2 rkl sokeria
½ tl sokeria
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
Sekoita keskenään sokeri, kaneli ja muskottipähkinä.
Sekoita joukkoon omenat niin, että suunnilleen tasaisesti saavat omenat ”kuorrutetta”.
2 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
150 g voita
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nypi taikina käsin
hyvin sekaisin ja ripottele sitten muruina piirakan päälle.
Paista koko komeutta uunissa 40-45 min, kunnes piiras
on kunnolla hyytynyt.
Tarjoile kinuskikastikkeen kera viileänä.
Itse keittelin kinuskin kastikkeeksi näin;
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Keitä kerma-sokeri seosta miedolla lämmöllä usein
sekoittaen. Mitä kauemmin keität, sitä paksumpaa kinuskia saa. Itse keittelin
noin puoli tuntia, jolloin kinuski oli aika sopivaa piirakan kastikkeeksi.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.