En erityisemmin rakasta cookiesien tekemistä. Onnistun aina jotain tekemään väärin. Tämä ohje kuitenkin kiinnitti huomioni heti. Näitä minäkin voisin osata tehdä. Ja osasin!
Vaarallisen koukuttavaa. Ei kannata kokeilla.
Chocolate chip cookie cups
noin 24 kpl
175g voita
2dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100g sitruunan makuista valkosuklaata
100g sitruunan makuista valkosuklaata
100g tummaa suklaata
Valmistelu on puoli työtä;
Rouhi valkosuklaa ja tumma suklaa
karkeasti veitsellä.
Laita muffinipellin koloihin vuoat (tai
voitele kolot huolellisesti – itse suosin vuokia).
Sekoita keskenään kuivat aineet.
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää
kananmuna ja vatkaa vielä. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouheet sekaan lastalla.
Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Ota taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja ja laita vuokiin, älä
litistä.
Paista keksejä uunin keskitasolla 7-11 minuuttia riippuen siitä minkä
kokoisia keksejä teet.
Keksit ovat valmiita kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä mutta ovat
vielä pehmeitä.
Anna jäähtyä pellissä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään
kokonaan.
Cookiesit saavat jäädä täyteläisen pehmeiksi. Itse käytin siis normaalin valkosuklaan sijaan Fazerin sitruunanmakuista valkosuklaata. Sitruuna toi aika mukavan lisän. Normaali valkosuklaa todennäköisesti toimisi myös aika mainiosti. Voisipa sekaan heittää myös esimerkiksi hasselpähkinä rouhetta.
Onpas kivoja, vähän kuin muffinin ja cookien välimuoto - taidanpa kokeilla! Keväterkkuja Reinin varrelta Keski-Saksasta! T:minnamari
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :) Oli tosi hyviä! Ja kiitos terveisistä! Toivottavasti siellä on kevät pitemmällä jo :)
Poista