Perfect cookies

En erityisemmin rakasta cookiesien tekemistä. Onnistun aina jotain tekemään väärin. Tämä ohje kuitenkin kiinnitti huomioni heti. Näitä minäkin voisin osata tehdä. Ja osasin! 

Vaarallisen koukuttavaa. Ei kannata kokeilla.


Chocolate chip cookie cups
noin 24 kpl

175g voita
 2dl fariinisokeria
 ½ dl sokeria 
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100g sitruunan makuista valkosuklaata
100g tummaa suklaata

Valmistelu on puoli työtä;

Rouhi valkosuklaa ja tumma suklaa karkeasti veitsellä.
Laita muffinipellin koloihin vuoat (tai voitele kolot huolellisesti – itse suosin vuokia).
Sekoita keskenään kuivat aineet.

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa vielä. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouheet sekaan lastalla.

Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Ota taikinasta noin pingispallon kokoisia palloja ja laita vuokiin, älä litistä.

Paista keksejä uunin keskitasolla 7-11 minuuttia riippuen siitä minkä kokoisia keksejä teet.

Keksit ovat valmiita kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä mutta ovat vielä pehmeitä.


Anna jäähtyä pellissä 10 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. 

Cookiesit saavat jäädä täyteläisen pehmeiksi. Itse käytin siis normaalin valkosuklaan sijaan Fazerin sitruunanmakuista valkosuklaata. Sitruuna toi aika mukavan lisän. Normaali valkosuklaa todennäköisesti toimisi myös aika mainiosti. Voisipa sekaan heittää myös esimerkiksi hasselpähkinä rouhetta. 


2 kommenttia

  1. Onpas kivoja, vähän kuin muffinin ja cookien välimuoto - taidanpa kokeilla! Keväterkkuja Reinin varrelta Keski-Saksasta! T:minnamari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :) Oli tosi hyviä! Ja kiitos terveisistä! Toivottavasti siellä on kevät pitemmällä jo :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.