Vadelmaiset kuppikakut


Cupcakes. My favourite. 

Niitä on kiva tehdä. Varioida voi vaikka lennosta ja miten tahansa. Mitä sattuu kaapista löytymään. En useinkaan käytä mitään tiettyä ohjetta, jos satun ohjetta ylipäätään seuraamaan. Olen tätä ohjetta soveltanut Magnolia Bakeryn ja Leilan kirjoista sekä useammasta internet-ohjeesta. Aika hyvä tällä tuleekin.

noin 12 kuppikakkua

3 kananmunaa
  2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl kevytmaitoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

noin 2 dl vadelmia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla. 

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Itse vatkaan muutaman minuutin, jotta vaahto on kunnolla kuohkeaa - tulee paremmat kakkuset. Kananmunat kannattaa ottaa huoneenlämpöön jo aiemmin - vaahtoutuu paremmin kuin ihan kylmänä. Sulata voi ja sekoita siihen maito. Lisää neste munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varoen taikinaan. Lisää lopuksi joukkoon vadelmat - mitä enemmän sekoittelee tässä vaiheessa, sitä enemmän vadelmat rikkoutuvat. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Voi tehdä myös ilman vadelmia. Hyvä niinkin. Tai voi laittaa vaikka mustikoita. Tai suklaata. Mitä vaan.

Kuorrute

noin 60 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tuorejuustoa
ripaus sitruunamehua

Sekoita kaikista aineksista tasainen tahna. Levitä kuorrute jäähtyneille kuppikakuille ja koristele esimerkiksi strösselillä.

Kuorrutetta voi värjäillä elintarvikeväreillä.

Voin kannattaa antaa lämmitä/pehmetä vaikka koko leivontaprosessin ajan - kivampi työstää. 

Tuorejuuston voi valita maun mukaan - maustamaton toimii parhaiten (omasta mielestäni). Ainakin jos kuppikakuissa jo on joku spesiaali maku.


Haaveilen cup cake bileistä. Saisin luvan kanssa kokeilla erilaisia variaatioita. Täytyypä suunnitella tuollaiset juhlimiset. Kutsuun täytyy jo kirjoittaa, että takuuvarmasti saa ainakin pahan olon kotiinviemisenä.

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.