Suklaapullaa

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Ranskassa olen syönyt suklaaleivoksia - suklaaleipää kai oikeammin. 

Pain au Chocolat in french. 

Eli tällaisia;

Kuva täältä
Ihan älyttömän hyviä tuollaiset leipäset ovat. Suosittelen kokeilemaan, jos ranskan maalle eksytte. Mutta jotain tuon tyylistä olen pitemmän aikaa ajatellut säveltäväni, en vaan ole saanut aikaiseksi. Eräs ystäväni tuossa taannoin teki suklaapullia, mistä innostuin taas pohtimaan tätä. Päätin kokeilla, vastaisiko suklaapulla millään tapaa tuota suklaaleipää. Seurasin pitkälti ystäväiseni ohjetta, joten kunniaa en ota itselleni tästä herkusta. 

Tein siis ihan klassisen pullataikinan.

5 dl täysmaitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
noin 12 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita leivontakulhossa sekaisin sokeri, kuivahiiva, suola ja noin 4 dl jauhoja. Lisää maito vatkaten seokseen. Lisää jauhoja taikinaan pikkuhiljaa vatkaten. Kun taikina alkaa olemaan liian raskasta vispilälle, upota sormet sekaan ja ala vaivaamaan. Lisää vaivaamisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Taikina on hyvä silloin, kun se irtoaa kulhon reunoista, eikä takerru enää sormiin. Anna kohota liinan alla lämpimässä/vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi. 

Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä hetki pöydällä jotta isoimmat ilmakuplat saa pois. Kaulitse taikinasta levy.

Täytteeksi tulee;

1 prk Nutellaa (sitä perinteistä)
hasselpähkinärouhetta
tummaa suklaata rouhittuna

Levitä Nutella tasaisesti levylle. Kannattaa antaa purkin olla lämpimässä reilusti ennen tätä vaihetta- levittyy huomattavasti paljon paremmin. Ripottele hasselpähkinä- ja suklaarouhetta päälle. Rullaa taikina tasaiseksi rullaksi ja leikkaa reilun sentin mittaisia paloja. Laita pullat vuokiin ja nosta pellille. Laita uuni lämpiämään ja kohota pullia tämän aikaa. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. 



Ei jokseenkaan samannäköisiä. Eikä oikeastaan edes saman makuisia. 
Mutta aika todella hyviä nämäkin olivat!

Saiskohan autenttisia ranskalaisia suklaaleipäsiä täältä Suomesta.. 

2 kommenttia:

  1. Moikka! Ainaki Helsingin keskustan Stokkalta saa tiskiltä pain au chocolat'a. Varmaan muistakin isoista kaupoista. Ne valmistaa ranskalainen leipomo Frambois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi täytyypä käydä katsomassa! Kiitos vinkistä :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan