Suomea uutisissa

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Gambialaisissa sanomalehdissä on mainittu Suomi ainakin muutamia kertoja sinä aikana, kun itse olen siellä pyörinyt. Epäilemättä useamminkin, mutta mitä nyt itse tiedän. 

Minä ja ystäväni päästiin lehteen kun käytiin tapaamassa kuvernööriä Upper River Regionilla (jee! ollaan julkkiksia). Tauski, tuo suomalainen superhyper tähti, pääsi lehteen ollessaan Gambiassa ja jopa radioon omaa musiikkiaan esittämään. Suomea on nostettu jalustalle, kun on pärjätty hyvin kaikenmaailman mittauksissa. Suomea on noin ylipäänsä ihannoitu ja itseltänikin on usein kysytty, että miten voi maamme olla niin hyvä ja autuas paikka elää. 

Tänään mieheni laittoi viestiä, että Suomi on ylittänyt jälleen uutiskynnyksen. Ei ehkä niin positiivisessa valossa tällä kertaa. Koko Suomea (tai ainakin itseäni) hämmentänyt uutinen naisesta, joka on säilönyt viiden vauvansa ruumiita kellarikomerossa pääsi uutisotsikoihin myös Gambiassa. Ehkä realisoituu nyt sekin, että ei Suomikaan nyt ihan lintukoto ole. Vaikka täällä keskimäärin onkin ehkä parempi olla ja elää, niin pahoinvointia ja järkyttäviä tapahtumia löytyy myös täältä. 

Mielenkiintoinen keskustelu saatiin tästä aikaan mieheni kanssa. Kenties myös hieman kulttuurista käsityseroa ja sen sellaista, mutta välillä huomaa kyllä sen, että ollaan saman alan ihmisiä. Pohdittiin siinä sitten yhdessä maailman pahuutta ja ihmisten pahoinvointia. Aina ajoittain mieheni heittää ilmoille sen, että miksipä minä en vain muuttaisi sinne? Ei sillä, samaa mietin itsekin aika ajoin. 

Mutta ei minulla oikeastaan ollut mitään asiaa tällä kertaa, kunhan piti jollekin kertoa uutisotsikoista. Kerroinpa siis teille.


 Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille! 

Olkoon se aurinkoinen, lämmin ja rentouttava. Minä ajattelin tuunailla pihamaata ja nauttia vintiöni seurasta. Ehkä retkeillä vähän Espoon metsissä. Onko vinkkejä hyvistä retkeilypaikoista? Me ollaan ajeltu Luukkiin ja Nuuksioon, mutta jos on muita vinkkejä, niin ilomielin otetaan ne vastaan. 


2 kommenttia:

 1. Niin ja täällä lintukodossa kasvaa niitä kummallisia puita jotka tuottavat rahaa ;) Välillä ainakin saa sellaisen käsityksen että paikalliset ajattelevat näin vaikka uskallan väittää että moni suomalainen tekee jopa enemmän töitä kuin gambialaiset. Toki meidän työolosuhteetkin ovat vähän inhimillisemmät, mutta pointti on lähinnä se, että välillä saa huvittuneena kysellä että ihan tosissaanko luulet sen rahan kasvavan puissa. :) Oonkin joskus sanonut jollekin paikalliselle kun on mennyt hermot rahasta puhumiseen, että voin maksaa sulle lentoliput Suomeen niin saat kokeilla kuinka helppoa se täällä olo oikein onkaan. Veikkaan että lähtisi seuraavalla koneella takaisin. Täällä kun puuttuu lähes kokonaan se yhteisön turvakin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Välillä mietin sitä miten ihmiset lähtevät paremman elämän toivossa Eurooppaan. Ymmärrän kyllä sen tarpeen; onhan elämä täällä parhaimmillaan monella tapaa helpompaa, mutta myös raskaampaa. Raha kun ei todellakaan kasva puissa ja itse on huolehdittava itsestään, ei ole sukua ja yhteisöä joka huolehtisi. Valtio toki auttaa, mutta ei ole helppoa sieltäkään rahaa saada. Ymmärrys tuolla ei ehkä ihmisillä riitä tähän asiaan, kun he näkevät vain ne "rikkaat" turistit, jotka tulevat ja heittelevät rahaa ympärilleen. Ei ihan niin yksoikoinen asia ole sekään.

   Siksi siis ehkä olikin minusta ihan hyvä, että nousi tuo uutinen esille sielläkin. Vaikkei uutisessa itsessään mitään hyvää olekaan. Mutta ehkä aukeni silmät jollain siihen, että ei tämä elämä täälläkään ole sen kummoisempaa.

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan