Pages

Suklaa-pähkinäkeksit

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Suklaa-pähkinäkeksit 
noin 24 kappaletta

200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
150 g rouhittua suklaata
1 dl suolapähkinöitä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele joukkoon suklaa ja pähkinät. (Itse laitoin pähkinät ensin pussiin ja moukaroin pari kertaa kaulimella - näin pähkinät olivat mukavasti erikokoisia.) Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Ota taikina kaapista, ota lusikalla taikinasta kokkareita (noin pingispallon kokoisia) ja tee niistä palloja. Jätä pellille taikinapallojen väliin muutama sentti, äläkä litistä palloja. Ne leviävät uunissa. 

Paista keksejä uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun niiden pinta kiiltää ja reunat ovat saaneet vähän väriä. Saavat siis jäädä reilusti pehmeiksi. Nosta pelti uunista ja anna keksien levätä pellillä vielä viitisen minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään loppuun. 



2 kommenttia:

  1. Siis ihan vaan kaappiin vai jääkaappiin? Aattelin vaan varmistaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha hyvä huomio, kiitos :) Jääkaappiin taikina kannattaa laittaa, se voi tuottaa enemmän tulosta.

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan