Go with the flow

Minua pyydettiin taannoin kirjoittamaan lyhyt juttu Helsingin seudun monikkoperhe yhdistyksen lehteen. Juttu ei ole pitkä, eikä julkaisu tavoita suuren suurta määrää ihmisiä, mutta minulle tämä oli hurjan iso asia. Vihdoin tuo lehti viimein ilmestyi ja olin todella ylpeä itsestäni! Ensimmäistä kertaa minun tuottamaani tekstiä painetussa muodossa. Jaan tekstin nyt vielä teillekin, koska olen siitä aika ylpeä.Kiitos tästä mahdollisuudesta ❤--

Go with the flow


Reilu kaksi vuotta sitten kävelimme mieheni kanssa ulos Helsingin Naistenklinikan ovista kädet täynnä lappusia ja päät pyörällään. Olimme juuri saaneet kuulla odottavamme kaksosia. Uutinen kaksosista ei tullut yllätyksenä, vaikka tuli kuitenkin. Minulle on koko elämäni toitotettu, että tulen saamaan kaksoset, koska äitini on kaksonen. Mieheni puolestaan on aina haaveillut kaksosista ja oli jostain syystä ajatellutkin, että saisimme kaksoset. Joten vaikka uutinen oli yllätys, oli se suhteellisen helppo ottaa vastaan.
Kahteen vuoteen on mahtunut paljon. Raskausaika sujui kohdallamme hyvin ja perheemme kasvoi lopulta heinäkuussa 2015 kahdella pienellä tytöllä. Vauvavuosi meni ohi vilauksessa ja pääpiirteittäin on muistiin jäänyt ne hyvät asiat. Saimme viettää vauvavuoden aikana paljon aikaa koko perheen kesken, mikä teki arjesta helppoa. Kahden vauvan kanssa oppii nopeasti tekemään asiat rutiinilla.
Tällä hetkellä kodissamme juoksee kaksi hyvin aktiivista tyttöä. Neitokaiset saivat jalat alleen jo 10 kuukauden iässä ja siitä lähtien on vauhti vain kiihtynyt. Pientä uhmaakin alkaa olla ilmassa ja se meitä vanhempia hieman kauhistuttaa. Tytöt ovat toistensa parhaita kavereita ja pahimpia tappelupukareita. Meillä pussataan ja purraan, halitaan ja tönitään. Arki täyttyy tanssiaskelista ja lastenlauluista sekä loputtomista leikeistä pehmolelujen kanssa. On ilahduttavaa seurata tyttöjen vuorovaikutusta ja yhteiseloa – he ymmärtävät toisiaan tavalla, jota on vaikea edes kuvailla.
Minulla ei ole kokemusta siitä, millaista on olla yhden lapsen vanhempi, mutta en usko että kaksosvanhemmuus eroaa siitä niin paljoa. Kannattaa varautua kuitenkin siihen, että kaksosuus kiinnostaa ja joudutte todennäköisesti vastaamaan loputtomaan kysymystulvaan. Jo raskausaikana huomasimme sen, että ajatus kaksosista kiehtoo suurinta osaa ihmisistä. Vuosien varrella olemme saaneet vastata kysymyksiin kaikesta maan ja taivaan välillä – raskaus, synnytys, imetys ja vauva-arki yleensä kaksosten kanssa on monelle kiehtova asia. Välillä tuntuu, että meidän perhe kiinnittää huomiota, mihin ikinä menemmekin. Kesällä Helsingin täyttyessä turisteista meidän neidit päätyivät useampaankin loma-albumiin, kun ihastuneet turistit nappailivat neideistä kuvia. 
Jos minulta kysyttäisiin vinkkejä annettavaksi tuleville kaksostenvanhemmille, sanoisin vain, että go with the flow. Ole armollinen itsellesi ja anna kaikelle aikaa vähän enemmän, kuin mihin ole tottunut. Älä pelkää pyytää apua, se on todellisuudessa osoitus rohkeudesta. Tarinat siitä, miten 50-luvulla isoäitini hoiti pieniä keskosina syntyneitä kaksosiaan maatilan töiden lomassa ilman juoksevaa vettä tai sähkölämmitystä ovat opettaneet itseäni nauttimaan kaikista arkea helpottavista asioista.

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.