Sunnuntai-illan vinkkejä

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Lupasin viikonloppuna kertoa lisää ostamastani kirjasta ja nyt pidän kerrankin lupaukseni! 

Kaipasin taannoin kirjavinkkejä, mitä sainkin; kiitos siitä! Lisää otan mielelläni vastaan. Nyt alan sitten puolestani jakamaan kirjavinkkejä ja omia arvioitani.

--

Sattumalta eksyttiin viikolla Lidliin ja mieheni metsästäessä maapähkinöitä kolusin sekalaisia laareja. Eräästä laarista silmiini pisti kirjoja ja suuntasin heti siihen suuntaan - tämä kirja pisti silmääni ensin kauniin kantensa vuoksi, takakannen luettuani en voinut jättää tätä enää ostamatta. 

Iranin lähihistoriaan sijoittuva kirja kuvaa lasten ja heidän vanhempiensa kohtaloita Iranin vallankumouksen aikaan. 

4/5 tähteä


Toinen minua kovasti koskettanut kirja viime päiviltä on Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Tämä kirja päätyi käsiini ystäväni suosittelemana ja pysähdytti todella. Kirja kertoo nuoren lestadiolaisparin tarinan ja kuvaa mielestäni hyvin myös raskausajanmasennusta. Runollisella otteella kirjoitettu kirja on kaunis, raadollinen ja todellinen kuvaus elämästä. 

5/5 tähteä 


--

Uusin harrastukseni, ompeleminen, on vienyt mennessään. Viimein sain myös PaaPiilta tilaamani satsin kankaita ja pääsen ompelupuuhiin. Ajattelin tuosta oikean reunimmaisesta kankaasta uskaltautua ompelemaan itselleni mekon - enhän aiemmin ole itselleni mitään käyttövaatetta ommellut. Pieniä haasteita elämään. Muista ajattelin taiteitta lastenvaatteita, jostain kun vielä saisin kaavoja käsiini.


--

Gambian presidentti pääsi jälleen otsikoihin jakamalla hienoja mielipiteitään. Aiheeseen sopivasti liittyen viimeinen vinkkini on YLEltä tänään tulleen dokumentin ensimmäinen osa; Stephen Fry homofobian jäljillä

Millaista on olla homo eri puolilla maailmaa? Stephen Fry tapaa maailman homoja ja homofoobikkoja ja yrittää ymmärtää, miksi kahden aikuisen välinen rakkaus on niin pelottava asia.

Homoudesta tuomitaan yhä kuolemaan monissa maailman maissa. Fry haluaa tietää, miten homofobian lietsojat puolustavat mielipiteitään ja oikeuttaan tuomita homoja. Hän osallistuu suosittuun radioshow’hun, jossa hän väittelee vaikutusvaltaisen homojen vihaajan kanssa suorassa lähetyksessä, ja jopa kohtelias herrasmies Fry tulistuu ugandalaisen pöyristyttävistä väitteistä.
Fry tapaa myös lesbonaisen, joka raiskattiin seksuaalisen suuntauksensa takia. Ugandassa raiskataan lesboja, koska ajatellaan, että siten nainen voidaan ”parantaa” lesboudestaan. Traumaattisen kokemuksen lisäksi nainen tuli raskaaksi ja sai raiskaajaltaan hiv:n.
Stephen Fry tutustuu jakson lopussa losangelesilaiseen mieheen, joka eheyttää homoja heteroiksi sopivaa rahasummaa vastaan, ja erään hänen entisen asiakkaansa, jonka kohdalla eheytys ei tuottanut tuloksia
Kaksiosainen dokumenttisarja on esitetty ilmeisesti aiemminkin, mutta minä löysin tämän vasta nyt. Vaikuttaa hyvältä, löytyy myös Areenasta.

3 kommenttia:

 1. Oi, Paapiin kankaat on valtavan kivoja :) Arvaa, sattui hassu juttu eilen. Olin koulukaverini järjestämässä illanvietossa, ja siellä oli myös tämän koulukaverin vanha kämppis. Ja siinä jutelless aselvisi, että tämä entinen kämppis on sinun ystävä! Pieni maailma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihania! Meinasi hieman lähteä lapasesta tuon ostamisen suhteen. Ja joo kyseinen ystävä soittelikin tänään ja kertoi teidän kohtaamisesta :) Pieni maailma tosiaan! Törmättäiskö mekin joku päivä taas? :)

   Poista
  2. Ehdottomasti! Pistetään vaikka viestiä jostain tuolta vähän yksityisemmän kanavan kautta :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan